marți, 30 septembrie 2014

Octombrie, luna festivalurilor

   Dacă nu știați octombrie este luna festivalurilor, asta pentru că unele dintre cele mai cunoscute, dar și cele mai puțin cunoscute festivaluri se desfășoară in aceeași lună.

sursă imagine: https://www.facebook.com/AnimestROE bine că avem de unde alege, există filme pentru toate gusturile, vârstele și cel mai important, nu toate sunt în București. Deoarece toate sunt în octombrie, chiar dacă unele sunt în perioade diferite, programul va fi unul încărcat și trebuie să ne decidem înainte unde mergem și ce vrem sa vedem.

Ca să vă faceți o idee despre fiecare festival și ce filme vor rula, vă voi da câteva informații de bază și voi scrie unele titluri de filme pe care vreau neapărat să le vad.

1. Les Films de Cannes à Bucarest

Repede trece timpul, a ajuns la a 5-a ediție festivalul înființat de Cristian Mungiu. Aici vin filmele de artă, filmele premiate și nominalizate la prodigiosul festival din Cannes. Aici vin toți iubitorii de film, cinefilii, dar nu numai care în restul anului nu prea au posibilitatea să vadă multe dintre filmele bune care se văd la Cannes, pe un ecran mare de cinema. Deja a devenit un eveniment important în care critci de film, regizori și oameni din lumea filmului vin din toate părțile acestei planete aici ca să ne vorbeasca despre cinema.

Unde: București, în cinematografele Cinema Patria, Studio și Elvira Popescu.
Când: 24-30 octombrie
Program: click aici
Ce vreau să vad: Deux jours, une nuit, Maps to the Stars, Maidan, Winter Sleep

Spot oficial
 


2. Anim'est - Re:Animating Bucharest

Ajuns la a 9-a ediție deja, Anim'est e unul dintre cele mai longevive festivaluri din țară. E unul dintre favoritele mele, îl aștept mereu cu nerăbdare pentru că îmi plac animațiile bune, nebune, dubioase și de toate felurile.

Unde:
București, în cinematografele Elvira Popescu şi Studio.
Când: 3-12 octombrie
Program: click aici
Ce vreau să vad: TRIPPY ANIMATION NIGHT , secțiunea Animash și noul film al lui Hayao Miyazak - The Wind Rises

Spot oficial
3. Dracula Film: Horror and Fantasy Festival

Ăsta e un festival mai nou, anul ăsta are loc a 2-a ediție. Spre deosebire de celelalte două de mai sus, Dracula Film Festival este un festival dedicat în întregime genului horror...și fantasy și se desfășoară în  Brașov, un loc potrivit pentru un astfel de festival. Pentru cine vine poate fi și o mică vacanță la munte. Din fericire eu voi fi acolo, așa că vă voi ține la curent cu tot ce se petrece.

Unde: Brașov, în cinematograful Cinemateca Patria și la Teatrul Sica Alexandrescu
Când: 1-5 octombrie
Program: click aici
Ce vreau să vad: Dracula: Untold, Killers, Competiția de scurtmetraje românești - Vlădutz Trophy (sâmbătă, ora 13:00, intrare gratuită)

Spot oficial

 


4. Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj

De Comedy Cluj e prima dată când aud deși e la a 6-a ediție anul acesta. ”Cel mai mare festival tematic dedicat filmului de comedie din Europa” zic ei pe site. Așadar cine e din Cluj nu poate rata acest festival plin de comedii și nu poate rata nici o porție bună de râs.

Unde: Cluj, în cinematografele Florin Piersic, Victoria și Casa Tiff
Când: 10 – 19 octombrie
Program: n-am găsit, dar puteți arunca un ochi pe site
Ce aș vrea să vad: Alan Partridge, Frank
Spot oficialCam asta e, nu uitați să puneți niște bani deoparte pentru bilete și să vă faceți din timp un program cu filmele pe care vreți să le vizionați. Vizonare plăcută și have fun! :D 

 

2 comentarii:

  1. Ai uitat de Astra Film Festival din Sibiu, între 6 și 12 octombrie.
    http://www.astrafilm.ro/

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersi de atenționare. Sincer... știam de el :D. Acum lumea o să vadă aici :D

    RăspundețiȘtergere