duminică, 10 martie 2013

Oz: The Great and Powerful

Oz: The Great and Powerful nu-i atat de grozav, cel putin mie nu mi s-a parut. Il consider strict un film pentru copii. L-am asteptat sa apara in cinema de cand am vazut trailerul pentru prima data, ma gandeam ca nu o sa aiba un scenariu elaborat, bine scris, personaje puse in valoare, twisturi care sa te suceasca s.a.m.d, dar ma asteptam sa fie entertaining, sa ma distreze si sa aiba un farmec de poveste, un blockbuster decent. Din pacate a avut foarte putin din ceea ce speram sa aiba. Nu aveam de gand sa ii scriu o recenzie, dar motivul pentru care am facut-o este datorita calatoriei cu balonul oferita de catre CineForum.


O sa incep cu partile bune sau mai bine zis cu ce mi-a placut. Cel mai mult si mai mult mi-a placut inceputul, prima jumatate de ora (cred) pentru ca Sam Raimi a ales sa il faca alb-negru si in format 4:3. Mi-a placut lucrul asta deoarece ii da un farmec anume si chiar se potriveste cu ceea ce se povesteste, cu ce vedem, poate suna aiurea, dar e mai viu alb-negru decat daca ar fi fost color, daca ar fi fost tot filmul asa as fi fost mult mai multumit si am fi scapat de CGI-ul ala kitschos colorat si cu aspect de plastic. Mi-a placut si un anumit cadru, ca incadratura si plastica, de fapt e singurul care m-a atras.


Dupa ce Oz (James Franco) se urca in balon si intra in minunatul taram Oz... doh, imaginea incepe sa se lateasca pana umple tot ecranul de cinema, iar imaginea se coloreaza, asadar intram in fantastic, un fantastic CGI-ist. Eu consider ca puteau sa faca mai mult din CGI, ca sa fac o comparatie, Life of Pi a avut buget mai mic, dar efectele speciale si vizuale sunt senzationale, cine ar zice ca ala nu e un tigru adevarat? Pe cand in Oz, unele personaje precum o maimuta arata de parca ar fi de plastic. Filmul are o problema sau poate asa au vrut, la scenariu, e cam superficial tratat si cliseic, iar dialogul e prost si replicile care vor sa starneasca rasul sunt penibile si nu sunt deloc amuzante. Mi-a mai placut lumina galbuie asternuta peste lanurile de porumb. Si am mai apreciat un lucru, am vazut elemente tipice horror-urilor lui Sam Raimi.


Si acum sa fac o scurta descriere despre experienta mea cu balonul. M-a sunat Adina sa imi zica ca am fost invitati sa zburam cu balonu', ma intreaba: - vrei ? iar eu: - NORMAL!. A trebuit sa ne sculam la 5 dimineata pentru asta, dar a meritat in totalitate, e o experienta unica ce merita traita! Pe langa asta am primit si un titlu de Conte :D.

UPDATE: Am facut si un mic montaj din filmarile de pe camera mea. Enjoy!





3 comentarii:

  1. si doar ce ma convinsese angela sa-l vad, vi tu si imi confirmi presupunerile :P.
    gulmesc, probabil o sa ma uit sa ma conving singura :)

    RăspundețiȘtergere