luni, 17 noiembrie 2014

Festivalul Internațional de Psihanaliză și Film


Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Psihanaliză şi Film va avea loc în perioada 20-23 noiembrie la Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu.
Filmul The Judge, în regia lui David Dobkin cu Robert Downey Jr și Vera Farmiga, proiectat în avanpremieră, deschide Festivalul Internaţional de Psihanaliză şi Film joi, 20 noiembrie, la Cinema Studio.

Alte filme pe care le puteți vedea la festival:
1. Bernie, în regia lui Richard Linklater, cu Jack Black, Matthew McConaughey şi Shirley MacLaine.  

2. Clouds of Sils Maria, în regia lui Olivier Assayas, cu Juliette Binoche şi Kirsten Stewart. Filmul a fost 
inclus în Competiţia Oficială Cannes 2014 şi a câştigat Premiul pentru cea mai bună actriţă (Juliette Binoche).

3. Les quatre cents coups, în regia lui Francois Truffaut, cu Jean- Pierre Leaud în rolul principal. Filmul a câştigat Premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de la Cannes în 1959.

4. I Origins, în regia lui Mike Cahill, cu Michael Pitt în rolul principal, va închide Festivalul Internaţional de Psihanaliză şi Film duminicǎ, 23 noiembrie, ora 20.00, la Cinema Studio. 

5. În premierǎ în România, în cadrul Festivalului vor fi proiectate filmele Whiplash şi Infinitely Polar Bear, prin amabilitatea InterCom Film.

Toate filmele prezentate în Festival vor fi urmate de discuţii moderate de către criticul de film şi Directorul Festivalului, Irina-Margareta Nistor, la care vor participa psihanalişti, regizori, producători, actori şi critici de film.
Pentru program și alte informații vă recomand să intrați pe site-ul festivalului, link, și pe pagina de facebook.

WHIPLASH, regia Damien Chazelle

Eu am fost la acest festival încă de la prima ediție și a fost ceva proaspăt prin toată masa de festivaluri de filme, vă recomand sa mergeți, pe lângă filmele pe care apucați să le vedeți puteți asista și la discuții pertinente și interesante după proiecție. Ne vedem acolo :).
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu