miercuri, 19 septembrie 2012

Despre oameni si melci


Despre oameni si melci, despre uzina Aro, despre bani, despre infidelitate, despre sperma, despre romani si francezi si tot asa. Povestea principala are un fir narativ simplu, usor si amuzant de urmarit.
Nu va mai povestesc ca nu are rost, stiti deja din trailer si nici nu-mi place ca o cronica, recenzie sa contina asa ceva.
Filmul a avut o promovare intensa si o strategie de marketing foarte buna si scumpa de asemenea, oriunde eram, mergeam era imposibil sa nu dai de o reclama a filmului fie in oras, fie in mall-uri sau pe internet. Curiozitatea era mare, asa ca am fost sa vedem produsul atat de mult promovat. 


Ma asteptam la ceva bun totusi, altfel n-as fi vazut rostul atator bani pentru promovare si productie.. sincer eu as investi bani mai multi in filme, regizori mai buni, ca de exemplu noul film al lui Mungiu, filmul lui Jude, Toata lumea din familia noastra si asa mai departe. Oricum ma bucur ca este bagat mai mult in seama si la noi filmul, ca se dezvolta industria filmului romanesc, eu zic ca avem potential, am avut din totdeauna de fapt, pot zice ca avem si filmul in vena, face parte, ca un cromozom din corpul nostru, daca tot e vorba de sperma in film.
Filmul este o comedie(doh), dar una destul de reusita zic eu, tinand cont ca foarte putine se mai fac in ultima vreme in Romania. Are o poveste, personaje, actori care sa te tina pe scaun fara a te uita la ceas pe toata durata filmului si fara a te plictisi. Isi atinge scopul si Tudor Giurgiu a stiut exact ce a vrut sa faca, un film comercial cu succes la publicul de consum, dar nu numai. 


Scenariul zic eu ca este unul mai mult decat decent, iar actorii se descurca foarte bine, au carisma si sunt amuzanti, in special Andi Vasluianu. Regia nu mi s-a parut foarte grozava, la inceput aratand ca un film de TV sau o telenovela, dar pe parcus si-a revenit, imaginea e curata, ca lichidul de cristal chiar, adica e filmat in HD.
Eu zic ca merita o vizionare, de ce nu, te mai destinzi, prefer sa vad o comedie romaneasca sau orice film romanesc decat une merde hollywoodian. Asa ca mergeti si voi! Hai sa sustinem si cinematografia romaneasca!

8 comentarii:

  1. Ce-i ala lichid de cristal?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o mica glumita-comparatie, vine de la LCD care e un acronim la liquid crystal display.. si tradus in romana vine asa :D

      Ștergere
  2. e filmat in HD???? dude, cat stii tu despre suportul, pe care se fac filmele???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Destule, dude! Da cum e filmat? analog?

      Ștergere
    2. filmat pe suport digital, nu pe pelicula. Asta vroiai sa spui?

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  3. Este ceva interesant,eu nu ma pricep la filme dar va invit sa urmariti un blog comunist,
    Scanteiacomintern.blogspot.com
    cruciadapdl.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere