marți, 11 septembrie 2012

Recenzie Headhunters

  Filmul incepe in dulcele stil hollywoodianic cu o voce ce ne enumera pasii succesului pentru a fura un obiect de arta, secventa sustinuta de un montaj la fel de americanesc.
Filmul incepe relativ bine, dar nu continua la fel, de fapt una dintre probleme sta in anumite situatii care sunt prea neverosimile si adaugate asa pur si simplu, cu nerusinare.  Eroul nostru e prezentat la inceput ca un infractor si ne creeaza impresia ca e un bad guy, insa treaba sta altfel , el este un infractor atipic, e ca o caprioara care fuge de colo, colo si scapa de moarte ca prin urechile acului. Cand el ar fi trebuit sa fie cel tare, este de fapt cel fugarit continuu pentru a fi omorat. 
  Unele portiuni starnesc rasul prin grotescul lor, ca de exemplu faza in care e omorat cainele si defileaza mai apoi cu el infipt in tractor sau cand este arestat si in masina sta intre 2 politisti obezi si identici ca fizionomie (or fi gemeni), masina cade de pe o stanca sau este aruncata mai bine zis, iar headhunter-ul nostru ramane in viata datorita airbag-ului uman.  Avem parte si de pistolul lui Chekhov sau pistoalele, unul fiind un pistol la propriu, iar celalalt fiind pistol cu ghilimele, adica o camera de filmat.


  Si nu puteam sa nu fac o paralela intre Headhunters si Slumdog Millionaire, cand protagonistul pentru a se ascunde de ucigas si de cainele lui, acesta este nevoit sa intre in rahat la propriu, intr-un veceu neaos.


  Dupa ce mai bine de jumatate din film capriorul infractor este urmarit de lupul cel rau,  deodata pune la cap un plan infailibil si-si macelareste ucigasul si totodata se ocupa cu meticulozitate de toate celalalte detalii, iar totul se rezolva, revine la normal, chiar mai bine de atat, iese in castig cu un copil ca bonus, iar marele detectiv se bucura de cuvantul cu R, cum zice in film, adica reputatie. In final avem parte de final fericit aka happy end, demn de Hollywood, toata lumea fiind fericita si implinita.

  In rest filmul te tine in suspans, are un scenariu decent, cateva twisturi, iar actorii isi fac treaba foarte bine si de asemenea m-am bucurat sa il revad pe Nikolaj Coster-Waldau aka The Kingslayer(asta pentru fanii GoT).  Pentru un action-mistery-thriller e recomandat de vizionat daca nu aveti pretentii si asteptari mari.



8 comentarii:

  1. Acum o sa fiu sincera si o sa spun ca imediat ce am ajuns acasa am vrut sa vad filmul, inainte de a citi cronica. Nu am vazut mai mult de jumatate si am renuntat. Nu e genul de film care sa ma cucereasca sau poate nu am eu dispozitia necesara... Am citit si cronica ta si aplaud paralela facuta cu Slumdog :) Pe mine m-ai convins sa nu pierd timpul, asa ca o sa ma amagesc cu un serial :)) Frumoasa recenzia :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Ma gandeam eu ca nu o sa iti placa.. nici mie nu mi-a prea placut, mai ales la ce laude avea. But it;s ok and funny.
      Multumesc frumos :) Ha si eu am inceput azi o miniserie, Mildred Pierce, tot arhilaudata.

      Ștergere
  2. eu n-am rezistat mai mult de 5..minute :D
    da, recenzia ta bate filmul :) congrats

    RăspundețiȘtergere
  3. mie cred ca mi-a placut mai mult decat ti-a placut tie :)), nu este cel mai bun film al anului, dar pe mine m-a convins, mai ales distributia, mi s-a parut bun jocul actorilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare ca da :)). Da asta asa e, am mentionat in articol xD.

      Ștergere
  4. sincer mie mi-a placut foarte mult, si-l clasez printre primele cele mai bune pe acest gen,pe anul acesta...are destula inteligenta incat sa te tina in suspans pe tot parcursul lui :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiecare cu gusturile lui :P, nu inseamna nimic asta, e ceva subiectiv, nu inseamna ca e prost sau stiu eu, doar asa l-am vazut eu cum am scris. Da, asta am zis si eu, suspans are :)

      Ștergere